Lärarmakt....

Jag vet inte ritkigt vad jag ska säga...mer än att jag hatar det där med betyg och rädslan för att bli sänkt bara för att man inte tycker som läraren i alla situationer. Fast först inna jag talar om hur arg jag är måste jag tala om en väldigt positiv sak, elelr egentligen är den mest bara överraskande men i alla fall. Förra veckan hade vi prov i alternativmedicin och jag hade knappt kunnat öva ett skit. Så där sattt jag då i klassrummet förra tisdagen och skulle svara på massa frågor, och jag måste varkligen inte kunnat någonting för på vissa frågor fattade jag inte vad läran frågade efter :O.
Men som det lilla genit jag är så lyckades jag ändå få G trotts att jag knappt kunnat svara på hälften av alla frågot på provet. Snacka om att jag blev glad då^^

Och nu tillbaka till mitt problem. Som vanlig gäller det Jan...*nu gapar alla av förvåning* Jag tål verkligen inte hans sätt att jobba ibland, eller snrare hans metoder för att få sina elever att jobba. Idag gav han mig skuldkänslor för att jag skulle ge med mig och stanna en timme längre och jobba än vad jag egentligen hade tid med enligt mig själv.
Som vanligt är jag ju ute i sista minuten och har inte börjat skriva på svenska talet som jag ska hålla på onsdag...känns som att det verkligen är dags att kludda ner nått nu.
GHAAA!!! Jag önska att jag bara kunde få ställa mig framför Jan och säga precis vad jag tycker om honom och hans sätt att regisera och hur jag skulle vilja ha det. Men jag är för feg för det, rädd för att det av någon anledning skulle kunna påverka mitt betyg. Hur det nu skulle gå till eftersom lärarens relation med eleven inte väger in i betyget. Men man vill ju inte vara en jobbig elev, och jag är också rädd för att jag inte ska få MVG i denna kursen, har fått MVG i alla andra teater-kurserna så vill hemskt gärna ha det i den sista också såklart.

Men nu ska jag strax försöka sova. Men först ska jag läsa lite manus, måste sätta den där jävla texten snart. Är ju fan premiär om bara 4 dagar! :S

Now I'm done


Latdag

Ännu en söndag och nu är det inte ens en vecka kvar till premiären av "Petra von Kants bittra tårar".
Och i fredags var jag fruktansvärt sur och förbannad på Jan för att han tvingade oss att komma till skolan på en lördag! Det var minst sagt motit att gå upp klockan 8 en lördag morgon för att åka till skolan. Men när vi väl var där var hela teater gänget (elelr de som var där) så glada och possitiva att 4 timmar gick som en dans. Och inte nog med att det gick fort och var roligt, det känndes så sjukt bra oxå för jag tyckte att jag hitatde min roll och alla sa att jag var asbra :D
Då blir man verkligen glad. Och inte nog med det, efter vårt hårda arbete tog Jan (läraren) med oss ner till Cafe Torg stället. Eller det var väl egentligen vi som tog med oss honom dit men i alla fall, det var på skolans bekostnad. Och jag börjar under om inte skolan borde sätta stop för Jans frikostighet när det gäller att köpa in saker till teatern och allt annat :S

Men det är ju inte mitt problem att ta tag i. Jag borde istället ta tag i svenska talet som måste skrivas till på onsdag för då ska jag nämligen hålla föredrag inför klassen och då skulle det ju kännas bra om jag visse vad jag skulle säga i 5 minuter. Och jag borde ta tag i manuset och och sätta de sista replikerna, och lära mig vart de repliker jag redan kan, ska sitta. Men jag hoppas att det löser sig tills fredag.

Förövrigt är jag en glad lite tös idag och jag såg en hemsk film igårkväll "Säg att du älskar mig". En fruktansvärd film som jag inte tror att jag kommer se igen. Jag mådde illa och grät och fick ont i hela kroppen när jag såg den. Den berörde verkligen. Så om du skulle känna att du vill gråta men inte kan just för tillfället så ska du se den för den går knappt att se utan att gråta en skvätt för att den är så hemsk.
Fast jag är ju lite en ett känslovrak så det är väl inte så konstigt att jag lipar till den filmen där jag satt alldeles ensam i soffan på natten.

Now I'm done

Sista minuten

Denna helgen har jag absolut inte utnyttjat som jag borde ha gjort. I fredags borde jag ha pluggat text till "Petra von Kants" istället för att spelat Sims2. Och i lördags så hade jag skrivit på svenska hemtenten och läst texterna till natiolellaprovet istället för att åka till Gekås i Ullared och släppa lös mina shoppinglustar trotts att jag egentligen inte hade råd. Men eftresom min livsfilosofi går ut på att ha roligt först och det viktiga kommer lite efter så va jag inte så duktig och pluggade ett skit den dagen heller. Dock har jag tat mig i kragen idag och vart lite duktig. Betoning på lite duktig dock. Det tog ju bara ca 6 timmar innan jag kom igång med läsandet av alternativmedicinen som vi har prov på på tisdag. Fast jag har slått in packe idag också och det räkas också till att vara duktig i min värld.

Nu känns det nästan som att det är en ny intensivvecka som börjar. Dock kommer denna inte alls vara lite kul som de 3 föregående. Jag ser inte alls framemot att öva och repetera "Petra von Kants" alla lediga timmar denna veckan. Jan, våran teaterlärare, har tagit all glädje i teatern ifrån mig. Det är inte alls lika kul att jobba med honom som det var att jobba med Birgitta. Egentligen jobbar de inte på så olika sätt så jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som han gör fel.
Men jag hoppas att jag på nått sätt lyckas ändra inställning till detta arbetet innan det tar knäcken på mig totalt. Saker man inte finner någon glädje i att göra får mig bara att sätta upp massa spärrar och just nu är det inte läga för masa spärrar. Vet inte hur många gånger jag närstan börjat lipa idag för att jag inte vill att det ska bli måndag :O


Now I'm done

RSS 2.0