Kan det vara nått dåligt?

En katastrof?

Gårdagen spenderades med att vara lite trött och slö i skolan efter magsjukan och senare tog jag och Elin ut oss (eller åtmindståne mig) i simmahallen då vi bara orkade simma 750 meter och sitta i bubbelpolen en stund + att jag tappade bort mina skåpsnyklar. Det blev Elin dock inte ett dugg förvånad över men det blev däremot jag, för jag tycker att jag faktiskt har rätt bra koll på vart jag har mina grejer och framförallt koll på mina nyklar, fast uppenbarligen inte i badhuset tydligen....
Resten av kvällen spenderades hos Elin med henne och Krista med att titta på film och äta glass^^

Några funderingar jag har haft ett tag nu är att jag behöver hitta nått att fylla ut min framtid med.
Så idag, eller om det va igår, fick jag höra att det finns UV-ljus på flygtoaletter. Så därför har jag bestämt mig för att jag måste undersöka denna saken. (Jag vet att det låter som en fruktansvärt intressangt och tidskrävande och framför allt viktigt uppdrag).  Så när jag och Elin åker till Aiya napa så ska vi undersöka detta, och ska därför bli knarkare. För vad jag fick höra/läsa så var det just därför som det fanns UV-ljus på flygtoaletterna, bara för att knarkarna inte skulle hitta sina ådror eller nått. Så nu måste jag och Elin bli knarkare också.
Visst låter det spännande? =P

Men tyvärr är det ju ganska lång tid kvar innan vi ska dit, närmare bestämt lite drygt 4 månader. Så under tiden som jag väntar på att den tiden ska flyga förbi måste jag komma på något annat att undersöka, tillexempel hur svårt det är att hitta jobb =P
För ett jobb skulle ju inte vara helt fel. Framförallt inte nu när jag ska göra alla mina små resor. Fast dock jag tror tyvärr att jag de närmaste 4-5 veckorna ska undersöka om vi verkligen kommer klara av musikalen :S
För just nu verkar detta vara ett fruktansvärt intresangt projekt som jag måste titta lite närmara på, aldra minst om jag vill ha ett bra betyg i den kursen. För vi ligger verkligen lååångt efetr tidsplanen coh det är inte bra, inte nånstans. Så det måste fixas till och tyvärr tror jag att det efterlängtade sportlovet måste tillägnas att bygga dekor och fixa rekvesita =/ känns väl sådär lagom kul. Men tyvärr så blir det väl så ibland.
(Jag tror att "tyvärr" är mitt nya ord).

Now I'm done

Arg!...lite iaf

GAAAAH!!!
Jag hatar allt som har med skolan och projektarbetet att göra. Ingenting funkar så som vi vill ha det. Vi måste vara klara om knappt 2 veckor och vi har massa bilder kvar som måste redigeras och vi vill ha med musik men det gr inte pga upphovsrätt och sån jävla skit!
Menmen det är väl bara att ändra planerna lite då och hoppas att det blir bra i alla fall. Eller bra kommer det ju att bli efetr som det är VI som gör  det^^
Men det skulle ju inte skada att få det som man vill ha det, men det går ju faktiskt inte att få allt.

Just nu måste jag säga att jag faktiskt älskar mig själv lite för jag känner mig ganska positiv i dessa tider. Och efter en lång tid med amssa "depretion" ochånges så är det väldigt roligt när man kan se en liten ljusglint i det mesta som amn gör.

Förövrigt sitter jag i muljan i skolan just nu och väntar på att Elin ska bli klar med det hon håller på med bakom ryggen på mig (kul utttryck eftersom hon faktiskt sitter precis bakom ryggen på mig  just i detta  nu :P). Sen hoppas jag på att vi ska hitta på något roligt för annars har jag stannat kvar i skolan såhär länge, närmare bestämt 1 timme efter att vi lutade, helt i onödan. Eller i alla fall nästan helt i onödan, lite kul har vi ju faktiskt haft inna vi satte oss här och tänkte göra lite nytta.

Senare ikväll väntar manus på mig som väldigt gärna vill bli läst. Hoppas att jag orkar igenom i alla fall första scenen ikväll så kan jag ta resten av pjäsen senare i veckan.

 Men förövrigt käns detta som att det kommer blir en sån där medel vecka, inte dålig på nått vis men inte heller bra. Hoppas att jag har fel för jag vill ha en toppen vecka nu^^

Now I'm done 2009-01-26 @ 14:10

En jävla fredag

Dryg dag idag.
Hade sjukt ont imagen idag, elllr egetligen kändes det som om någon hade slått knut på mina tarmar eller nått liknande. Var inte precis någon hittelev på lektionerna idag. Jobbade egentligen ingenting på svenskan för varken Elin eller jag orkade koncentrera oss. Under musikalen ville inte min mage må bra så den värkte som fan (tur att jag typ aldrig var uppe på scenen så jag kunde sitta nere i publiken och tycka synd om mig) och efter luch ville jag inte vara kvar i skolan för ha 2 timmar teater. För det går inte jobba då när man har så jävla ont. Men självklart ska man inte få gå hem för läraren för han vill istället prata med mig när jag säger att jag vill gå hem för jag har ont i magen. Så han tar med mig in på hans kontor och måste då fråga om det är nått som är fel, för han har märkt att det är nått som inte är bra.
Varför ska lärare alltdå fråga sånt? Hatar verkligen när dom säger så! (Okej det är ju i och för sig bra att lärarna är uppmärksamma och märker när eleverna inte mår som dom ska men jag hatar den frågan ändå för jag hatar att lipa i skolan). Och problemet var ju just det att allt i var bra, för jag tyckte att min roll var alldeles för stor för mig att riktigt kunna greppa och det var alldeles för mycket text för mig att lära in. Så efter ett ganska långt samtal så kom vi fram till at vi skulle stryck en del repliker som inte behövdes. Så nu hoppas jag att allt blir bra.

Resten av dagen har vart väldigt bra. Åkte hem till mor min efter skolan för att hämta lite grejer jag behöver i helgen och träffade på Jonathan som var där med min svägerska. Vi fick fika och satt och tjötade med mamma hur länge som helst om allt mellan himmel och jord typ =). Det var väldigt trevligt. Och efter några timmar bar det av hemmåt mot stan och far igen, och bror min körde mig.

Men jag har börjat tveka lite om ifall jag  verkligen ska hänga med tjejerna och gå ut i Borås imorn kväll... Jag går typ aldrig ut på krogen och vi ska tydligen bli ett gäng på 15 pers och jag känner inte ens hälften av dom som ska med :S. Tror att jag måste tänka över detta en gång till eller två. Och med alla mina reseplaner kanske det inte skulle vara fel att spara de få små slantarna som jag har kvar... Men som sagt, detta tåls att tänkas på ett tag och jag behöver ju faktiskt inte bestämma mig förens imorn^^

Now I'm done

Glad filur

Idag är gald. Även ifall det inte hände nått kul på svenskan idag och idrotten va inte heller någon jättehitt, fast idag blev man rejält svettig och det är inte alltid man blir det på våra idrittslektioner.
Men idag var jag och Elin nere på Resia och bokade våran "studentresa" =). Dock lite småtrisst att det bara är vi 2 från klassen som ska dit, så vi får haka på teknikarna som också skulle till Aia napa. Eller egentligen var det dom som skulle dit först, och vi kände för att åka utomlands och bestämde oss för att åka med dom. Men det är bara petitesser :P

Men nu var då resan bokad och klar och nu åretstår då bara att, förutom att få mina pengar att räcka till 2 utlandsresor på under en månad, att planera allt som ska packas och fixas inför avresan. Dock är det 5 månader kvar men ändå, man kan aldrig vara ute i för god tid när det gäller att tänka över vad man måste ha med sig. Fast i mitt fall är det nog snarare sånt som man INTE behöver ha med sig. Fast då skulle listan bli väääldigt lång tror jag :S: Jag är nämligen helt värdelös på att packa. Eller egentligen är jag väldigt bra på att packa, i alla fall om man tävlir i hur-får-man-plats-med-så-mycket-som-möjligt-i-en-väska. Jag skulle vinna den tävlingen lätt =P

Och duktig liten flicka som jag är så har jag övat på mitt tal som jag ska ha imorn. Fast egentligen skulle jag haft det idag men jag var inte så duktig så att jag kände att jag klarade av det idag =/. Dåliga mig. Men imorn ska det allt talas och jag hoppas på VG annars blir jag sur, men det skulle vara väldigt trevligt med ett MVG men det får jag väl bara i mina drömmar.

Now I'm done

Dålig dag

Vad ska man egentligen säga om söndagar? Ja förutom då att jag allt som oftast hatar dom av nån anledning.
Förutom att jag har en allmänt dålig dag idag vet jag inte vad jag ska göra med det där muntliga föredraget som måste vara klart på onsdag som jag inte ens har börjat på, sen ska det skrivas en essä till vecka 5 och jag har inte läst nån bok som jag kan skriva om. Och jag måste läsa manuset till "Petra" och musikalen nån gång, men just nu orkar inte detta meds heller tyvärr.
Och utöver detta är det meningen att jag och några andra i klassen ska planera en klassresa. Men vad är det för vitts med att planera en klassresa åt en klass där det känns som om typ halva klassen ändå inte vill åka med på? Det är en av många grejer som jag inte har förstått än. Tror att jag måste ta och samla ihop våran "klassreseplanerar"-grupp och prata igenom detta lite och höra med klassen vad de tycker.
Ja livet är verkligen inte lätt kan jag då säga. 

Nu känner jag verkligen för att bara gå på ett plan med en packad väska och se vart det för mig nånstans. En sån grej måste jag verkligen se till att göra när jag tat studenten. Fast jag undrar om man verkligen kan göra så, för man måste ju köpa en biljett innan man går på planet å när man köper den vet man ju vart man ska.
Jag fick just världens ide, jag ska önska mig en hemligresa och jag ska inte få veta vart jag ska förens jag är framme. Jag har bara ett krav och det är att det ska vara varmt, badvänligt och solgaranti +att jag inte ska behöva åka ensam. För jag klarar verkligen inte av att vara ensam på främmande platser, egentligen behöver platsen inte ens vara främmande. Det räcker med att platsen ligger utanför hustomten för att jag ska vilja ha nån med mig.
Men en resa skulle verkligen inte vara helt fel. Nånstans ska jag i alla fall åka innan hösten har jag bestämt.

Nu ska jag strax se om jag kan sova.

Now I'm done

Vanlig söndag

Idag känns det bara som en väldigt jobbig dag, eller så mycket dag finns det väl egentligen inte kvar eftersom jag gick upp klockan 12.
Det är lite konstigt tycker jag, Det finns nästan inget bättre än att bara ligga i sängen och bara njuta av att man egentligen inte måste gå upp. Därför liggar man där jätte länge och sen när man känner att nu kanske det är dags att gå upp så får man nästan ångest för att klockan är så mycket. Så vad ska man göra på helgmornarna egentligen 1: Ligga kvar i sängen halva dagen bara för att ingen tvingar en att gå upp tidigt? Eller 2: Ska man gå upp när man vaknar och utnyttja den lediga dagen till fullo med allt som man inte kan göra de dagarna som man jobbar eller går i skolan? Siket dilemma man kan ha ibland...

Nu när jag ändå lyckades ta mitt upp idag tänkte jag att jag kanske skulle vara lite duktig och skriva några rader på mitt muntliga föredrag som ska vara klart på onsdag. Fast jag har inte fått nån inspiration än så jag vet inte ritkigt. Sen måste jag försöka öva in några av alla min repliker i "Petra von Kants Bittra Tårar" som ska ha premiär i mars :O
Och stackars jag har knappt ens börjat att öva in alla de många och långa replikerna än. Men jag tror på hoppet så det löser sig säkert lite längre fram fast jag får någ lägga på ett litet kol om jag inte ska skämma ut mig inför alla ifall jag inte kan replikerna.

Men nu hoppas jag på mat snart för jag har inte ätit någon frukost än idag.

Now I'm done

Tisdag

Idag har det inte hänt nångonting!
Men trotts det så har vi idag lyckades att äntligen komma nånstans med vårt projektarbete, eller vi har planerat lite granna och kollat upp hur vi ska göra sen rättare sagt så egentligen har vi inte kommit så långt med det heller idag.
Dock hade vi en sjukt rolig stund i matsalen där vi satt och studerade alla som gick in och ut ur matsalen. Vi egentligen studerade vi alla killar i 1:an och 2:an eftresom dom av nån anledning väcker ett större intressen än alla i 3:an. Fast inte nått sånt där intresse utan dom är bara...intresanta, typ. Mer speciella, som keps-gänget ;)

I alla fall är jag sjukt sugen på fest snart och jag vet inte när jag ska kunna planera in min 19årsfest eftersom typ alla ska vara borta och upptagna jämt=/
I alla fall bjuder jag på denna bilden för att visa mitt "festsug" (låtsas dock att ni inte lägger märket till vad det är för märke på den kära drycken :P )
Jag är så fruktansvärt party sugen. Känns som att det va jättelänge sen det hände nått

Now I'm done

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Lördag

Hej alla smurfar!
Idag har det fan inte hänt nånting. Dagen började med att jag vaknade klockan 04:27 och även ifall jag va helt klarvaken så tyckte jag att det var liiite för tidigt att gå upp redan då. Så jag låg kvar i sängen och lyckades för ovanlighetens skull somna om. Sen vakna runt 7 igen av att min lillasyster, som har sitt rum precis över mitt, hade vaknat och började leka där och gunga på sin gunghäst. Och det mina vänner kan jag tala om, att det låter ganska mycket nere i mitt rum. Fast då va jag väldigt trött och önskade att jag kunde somna om igen men det kunde jag inte och därför envisades jag med att inte gå upp förens halv 11.
Så de resterande timmarna på dagen ägnade jag åt att läsa lite i en av mina älskade  "Saknad"-böcker och se "Den otroliga vandringen". Sen läste jag lite till, tills min käre bror och hans flickvän Sabine kom hit på kvällsmat. Det blev tacos^^

Usch vilken fruktansvärt meningslös dag detta har vart måste jag säga. Dock väldigt fridfull och det va väl skönt i och för sig. Och egentligen hade jag hoppats på att få gå iväg ner till Pluot ikväll, men de planerna blev inställda när jag inte hade nånstans att förfest på.
Och efter min lilla shoppingrunda igår, som dock va ganska liten med blev ack ändå så pass påkostad, att mina pengar inte skulle räcka till en kväll på krogen. Så jag fick sitta hemma och se på körslaget med familjen och vara lite social med bror och Sabine. Men det va ganska trevligt det med.

(Förövrigt appropå ingenting verkar den nye svenskläraren helt okej)

Now I'm done

Sista dagen till en ny början

Okej nu för alla som har/hade tänkt ge upp hoppet om mig och min blogg kan pusta ut, om detta nu är så mycket att pusta ut för... I vilket fall så tänkte jag nu att jag skulle försöka ta upp mitt bloggande igen.
Med tanke på att detta är början på ett nytt år (i alla fall tycker jag att man fortfarande kan säga att det fortfarande är början på 2009) och att detta är sista dagen på mitt antagligen sista jullov, så tänkte jag att det är en bra början för att börja blogga igen.
Och för att lite snabbt sammanfatta va jag har gjort i dag kan jag säga att jag har läst hela dagen idag. Ja ni lästa faktiskt rätt. Jag,  Alecandra Öberg, har faktiskt läst en bok hela dagen idag =). Måste säga att jag är ganska stolt över mig själv faktiskt. Sist jag läste en bok va väl...kanske några månader sen iofs men den tvingade skolan (eller min svensklärare) mig att läsa, men sist jag läste en bok på eget initiativ va väl för 2-3 år sedan.
Det må hända att jag kanske inte ritkigt har vuxit upp än men jag kan inte hjälpa att jag har fastant i tonårsliteraturvärleden, eller ja i alla fall tillhör alla de få böcker som jag fastanr för den kategorin. I vilket fall tänkte jag att jag skulle ta mig igenom "Saknad"-serien nu för jag har fått typ hela serien i julklapp. (Det är väl därför jag läser antar jag annars skulle jag inte egnat det en sekund). Älskar verkligen dom böckerna, de är berättade på ett så härligt ironiskt sätt som man bara måste älska. I alla fall om man är jag^^ kan varmt rekomendera dom om man gillar spänande böcker med komplicerad kärlek, lite små övernaturligheter och humor. Log nästen hela tiden när jag läste idag, nästan lika mycket som jag gjorde när jag läste "Underbar och älskad av alla", fast den tillhör en betydligt mer vuxenkategori.

Now I'm done

RSS 2.0